Met de lig naar Ameland

Afgelopen dinsdagmiddag vertrok ik per ligfiets naar Ameland vanaf Groningen. Via rustige fietspaden door het platteland fietste ik langs het Reitdiep richting Zoutkamp. De route voer iets boven Zoutkamp naar het militaire oefenterrein waar ik voor het eerst figuren met geweren zag rondlopen.

Vervolgens nam ik mijn eerste pauze in Lauwersoog in een sfeerloos restaurant met plastic meubilair en lelijke muziek. Het is opvallend hoe bijna overal tegenwoordig radio aan staat. Vaak zijn de luidsprekers dermate slecht dat je vooral een ruis van hoge tonen hoort.

Ik reed over de dijk en tot mijn verbazing was te tegenwind gaan liggen. Ik reed nu een stukje sneller dan verwacht waardoor ik het laatste stukje rustig aan moest doen om niet te vroeg bij de haven in Holwerd te arriveren. Ik reed hier langs de Friese kust en het was hier fraai en heerlijk stil. Ik kwam slechts 1 fietser tegen tot Holwerd, verder niemand. Wel koelde het flink af.

Bij Holwerd wachtte ik op de veerboot, kocht een kaartje en stak het wad over.

De volgende dag was het fraai zonnig weer, in tegenstelling tot het vasteland waar het de hele dag mistig geweest scheen te zijn hoorde ik later. Ik fietste langs de duinen en door een bos, de natuur is fraai op Ameland. Ook bezocht ik enkele fraaie plaatsjes waaronder Hollum en Nes.

De dag daarop fietste ik langs de dijk, maar het was deze dag mistig en erg koud. Ook stond er aardig wat wind. Ik nam de boot terug naar het vasteland en fietste via Dokkum naar Zwaagwesteinde waar ik nog een openluchtmuseum met fraaie oude huisjes tegenkwam. Ik stapte in Zwaagwesteinde op de trein terug naar Groningen.

Total distance: 164895 m
Total time: 05:10:11
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *