Op bezoek bij de Eemstuin

Gisteren fietste ik via binnendoorweggetjes naar een opendag van de biodynamische Eemstuin. Onderweg werd ik ingehaald door wielrenners in flitsende kleding die even verderop op het fietspad geparkeerd stonden. Nadat ik ze had ingehaald haalden ze mij opnieuw in vlak voor een steil bruggetje. Ze klommen echter zo langzaam het bruggetje op waardoor ik ze opnieuw moest inhalen. De jongen redde het niet en moest voortijdig uit zijn pedalen klikken. Na het bruggetje haalden de twee wielrenners mij voor een derde keer in, maar versnellen ging moeizaam omdat ze moeite hadden met vastklikken in de klikpedalen. Het fietsseizoen voor veel fietsers begint pas als het 20 graden of meer is.

Iets onder Rottum sloeg ik een fietspad in dat langs de voormalige steen- en draineerbuizen fabriek Ceres leidde (http://www.steenfabriekceres.nl/). Dit was een fraai stukje om te fietsen. In Zandeweer bezocht ik even de kerk waar een tentoonstelling was van religieuze zaken die mij niet zo veel zeiden. Ik ben vooral geinteresseerd in alles wat oud is als het om architectuur en bouwwerken gaat.

De tuin was erg mooi om te bezoeken. Veel groenten en her en der ook ruimte voor onkruid. Hierna voer de route langs de fraaie kerk in Uithuizen niet ver van de Waddenkust naar Warffum. Uit veiligheidsoverwegingen reed ik nog de berm in omdat een jonge automobilist op enorme snelheid mij voorbij raasde. In Warffum nam ik een pauze om vervoglens via Breede naar Baflo te fietsen waar ik een pizza at. Vervolgens fietste ik via het rustige en fraaie Tinallinge naar Onderdendam. Niet veel later arriveerde ik weer bij het startpunt van deze tocht. Het was weer een aangename tocht met mooi weer.

Total distance: 80306 m
Total time: 10:25:56
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *