Naar Weener

Afgelopen zaterdag was het fraai zacht en zonnig weer dus besloot ik per ligfiets een stukje te gaan fietsen. Via Middelberg en Engelbert fietste ik naar Hoogezand. Hier bezocht ik een muziekwinkel om vervolgens via Muntendam naar Winschoten te fietsen. Via de Pekel-AA fietste ik naar Oudeschans. Dit is een fraai gebied om te fietsen. Ik stak de grens naar Duitsland over en fietste richting de Meyer scheepswerf om vervolgens langs de Eems omhoog naar Weener te fietsen. Hier was ik tien minuten te vroeg en wachtte op het perron maar de trein stond er niet. Normaal staat hij er ruim optijd. Nadat de vertrektijd voorbij was kwam een politiebusje waar ik informeerde of de trein wel reed. Ze wisten van niets en kwamen ook voor de trein. Bij latere navraag bleek dat de treinen vandaag niet reden. Op het tijdschema aan de rechterzijde van het perron waar ik had gekeken stond geen enkele melding maar op het tijdschema aan de linker zijde van het perron hing een A4 papier met de melding dat het hele weekeinde geen treinen reden. Ik had hierdoor de bus gemist en besloot maar een kopje koffie bij de bakker te drinken. Tegenwoordig zijn de supermarkten in Duitsland ook tot laat open. Ik at een broodje en keerde terug naar het treinstation waar een grote bus aangereden kwam. De chauffeur waarschuwde dat de fiets eigenlijk niet mee mocht en dat het op eigen risico was om hem wel mee te nemen. Ik maakte mij daar totaal geen zorgen over en schoof de ligfiets het laadruim in. Toen ik informeerde of ik nog moest inchecken vertelde de chauffeur dat de paaltjes op het perron toch defect waren dus ik kon zo mee.

Ik ging voorin naast de chauffeur zitten zodat ik een mooi hoog uitzicht had. Het was best leuk afgezien van bijna een dubbele reistijd t.o.v. de trein. Ik zag nu alles vanaf de autoweg van hoog standpunt. Het was aangenaam warm in de bus en de bus reed erg comfortabel. De chauffeur vloog omhoog en omlaag in zijn erg goed geveerde stoel. Na zo’n 1 uur en 45 minuten arriveerde de bus bij het centraal station van Groningen waarna ik de laatste drie kilometers naar huis aflegde. Het was weer een mooi avontuur.

Total distance: 81589 m
Total time: 06:14:04
Download

2 thoughts on “Naar Weener

    • Hoi Wilco,

      ja ik was erg blij dat ik toch nog terug kon in een warme goed geveerde bus! Terug fietsen had ook gekund hoor, maar daar had ik niet de voorkeur voor…

      groeten Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *