Rondje noord oost Groningen

Vandaag was het mistig en fris buiten maar niettemin besloot ik een rondje te gaan fietsen. Vooral de heenweg vond ik fraai: de route voer over erg rustige wegen en regelmatig passeerde ik een oud kerkje of een oude borg. Er stond niet veel wind en af en toe herkende ik een kerkje of fietsbrug die ik ook tijdens een najaars-fietstocht enkele jaren geleden bezocht. Toch heb ik vandaag veel nieuwe bouwwerken en gebieden ontdekt waar ik niet eerder ben geweest.

Ik leerde middels informatieborden dat Westeremden vroeger een belangrijk handelscentrum en haven was omdat het aan zee lag en dat de wierde de hoogste van de provincie Groningen is en dat de wierde deels afgegraven is omdat de vruchtbare grond aan opkopers in Drenthe is verkocht omdat in Drenthe de grond armer was.

Total distance: 93129 m
Total time: 10:15:27
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *