Nieuwe onderdelen op de bukfiets

Afgelopen zondag reisde ik per bus naar Kiel-Windeweer om een setje handgebouwde wielen op te halen. Ik had de wielen ook zelf kunnen bouwen maar ik wilde het dit keer eens overlaten aan een vakman. Tevens heb ik er een SON naafdynamo in laten zetten en heb ik voor de (Franse) wielmaat 650B gekozen die een velgomtrek van 584 mm heeft. De oude wielen hadden een omtrek van 622 mm.

Nou scheurde de achtervelg nadat ik de wielen besteld had dus kwam het goed uit dat de wielen reeds besteld waren. Omdat de nieuwe wielen kleiner zijn past er een grotere buitenband om op ongeveer dezelfde buiten omtrek uit te komen. Zo kun je een wielrenfiets met relatief smalle vorken toch voorzien van iets bredere banden. In mijn geval kocht ik er gelijk een setje 32 mm brede banden bij. Ook kocht ik nieuwe remmen met een groter bereik. Nog een nieuwe cassette, binnenbanden en SON koplamp en voor je het weet is er veel vervangen.

De afgelopen twee dagen sleutelde ik aan de fiets tot alles bevestigd was. Vanmiddag maakte ik een proefrit. Het is prettig weer goede verlichting te hebben – de combinatie van SON naafdynamo met SON koplamp had ik ook op mijn gestolen vakantiefiets en heb ik ook op mijn ligfiets. Dat bevalt perfect dus dit wilde ik erg graag op mijn randonneur fiets.

Total distance: 38010 m
Total time: 03:27:01
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *