Naar Leeuwarden

Gisteren was het wederom zonnig weer en maakte ik een fraaie fietstocht door Noord Groningen naar Friesland. Ook dit keer nam ik een koffiepauze bij de bakker in Dokkum. De oranjekoek smaakt altijd erg goed en deze route was een variatie op een vorige route die ook via Dokkum ging. Dit keer fietste naar Sibrandahus waar ik een stukje het land op liep om foto’s van onder andere een molen te maken. De natuur was hier prachtig met een weids uitzicht. Het zonlicht reflecteerde fraai op het water.

Vervolgens bezocht ik Rinsumageast waar een fraai kerkje stond. Ik sprak nog enkele jongeren. Daarna fietste ik door Aldtsjerk en Oentsjerk waar ik nog een fraai bouwwerk passeerde. Bij Miedum stond nog een scheve historische toren maar omdat het geheugenkaartje van de camera reeds vol was besloot ik deze voor een volgende keer te bewaren.

Rond zessen arriveerde ik in Leeuwarden waar ik een hapje at en de trein terug naar Groningen nam. Het was wederom een erg fraaie en aangename tocht.

Total distance: 90709 m
Total time: 06:48:18
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *