Naar Lauwersoog

Vandaag fietste ik per ligfiets van Groningen naar Lauwersoog. Het was koud, winderig en regenachtig weer en iets over enen in de middag vertrok in, het begon al snel te regenen. De regen werd af en toe door zon afgewisseld maar ook door hagelbuien die soms hard in het gezicht striemden. Ergens bovenin de provincie kwam de snelheid door de flinke tegenwind niet boven de 15 km/uur uit. Maar het uitzicht op een terugweg met dezelfde wind mee maakte het niet zo moeilijk om toch door te fietsen.

Iets voor Lauwersoog fietste ik langs een militair oefenterrein. Een wandelende militair passeerde ik eerst en daarna zag ik verschillende militaire voertuigen die over modderige wegen reden.

In Lauwersoog was weinig te doen, het maakte een wat desolate indruk. Ik bezocht kort de haven met de veerboot naar Schiermonnikoog. Er kwam net een schip de haven binnenvaren. Op de terugweg passeerde ik een andere fietser op racefiets en hij groette mij vriendelijk.

Ik fietste eerst naar Zoutkamp om wat te eten want de meeste eetgelegenheden waren gesloten in Lauwersoog. Na een avondmaaltijd en koffie fietste ik in het donker over kleine weggetjes door het platteland van Groningen weer terug naar de stad. De terugweg ging makkelijk met de wind in de rug.

Het was weer een aangename tocht met momenten waarop het natuurlijke licht heel mooi om te zien was.

Total distance: 103709 m
Total time: 10:53:12
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *