Naar Osnabrück

Ik was nieuwsgierig hoe mijn ligfiets conditie er voor stond, dus besloot ik vandaag een stukje te gaan fietsen met de ligger. Ik had al eerder willen fietsen, maar door het warme weer kwam het er niet van.

Ik vertrok vanochtend om 7:45 uur, niet erg vroeg, maar ik ben niet zo’n vroeg persoon. De heenweg voer over rustige kleine landweggetjes, de kwaliteit van het wegdek liet soms te wensen over. Omdat ik de wind in de rug had, ging het sneller dan gedacht en was ik tegen 14:00 uur al in Osnabrück. Hier ging ik opzoek naar een bakker, wat nog niet zo gemakkelijk was. Het is een fraaie stad in een fraai heuvelachtig landschap, maar het heeft wel een wat erg luxe en modern centrum wat winkels betreft. Een degelijke Duitse bakker vond ik dus niet gemakkelijk. Ik vroeg een persoon en die vertelde mij vriendelijk waar ik moest zijn. Dit leek iets beter, hoewel het nog steeds een groot overdekt winkelcentrum was met meerdere bakkerijen. Ook dat verdwijnt langzaam in Duitsland, kleinschalige familie bedrijven / bakkerijen.

Het was ook flink druk in het centrum van Osnabrück. Via een rivier fietste ik de stad binnen. Na twee gebakjes en twee koffie stapte ik weer op de fiets om aan de terugweg te beginnen. Ik kwam door een heel mooi landschap met veel heuvels. Het eerste klimmetje viel nog flink tegen op de ligfiets. Later ging het beter, maar het ging wel regelmatig omhoog en omlaag. Tot mijn verbazing maakte ik zo’n 1300 hoogtemeters deze rit.

Ik fietste langs de “Tiefe Hase”, een riviertje, waar kinderen in bootjes aan het varen waren. Het was een fraai meanderende rivier met stroming in een groen bos.

Via Haselünne fietste ik naar Meppen waar ik nog wat at. Daarna fietste ik het laatste stukje naar huis. Ik kon goed de snelheid vasthouden. Het was een aangename tocht en de ligfiets conditie is nog niet verdwenen.

Total distance: 260405 m
Total time: 14:07:44
Download

2 thoughts on “Naar Osnabrück

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *