Dag 14: naar Lauenburg

’s Morgens fietste ik verder langs de Elbe en bezocht weer een uitkijktoren waar ik een dame uit Berlijn sprak die ook een fietsvakantie hield, maar ze had slechts enkele dagen tijd vanwege haar werk. Daarna kwam ik een jonge fietser tegen, Jonas, die af en toe in de Elbe zwom. Toen ik ergens op een bankje zat en met een oudere meneer aan het praten was, kwam de fietser er aan en vroeg de man of hier ergens in de buurt heuvels kwamen. Hij herinnerde zich namelijk van een vorige fietsvakantie dat in een gebied met heuvels een heel fraaie houten pauze hut stond. Een hele grote hut waar je mooi kon overnachten vertelde hij. Ik bood hem aan op mijn GPS te kijken en hij meende het gebied te herkennen en vroeg of ik zin had om mee te fietsen. Ik besloot dat te doen en samen fietsten we richting de plek op de kaart. Helaas vonden we de hut niet, maar ik zei dat ik geen bezwaar had om ergens in het bos de tent op te zetten. Jonas ging iedere dag wildkamperen dus het leek hem ook een goed plan. Ik zocht een stukje bos uit dat niet de smal was en we fietsten een smal weggetje het bos in. Al snel fietsten we door het bos heen en kwamen op een open gebied met hoog gras. Jonas riep enthousiast dat hij een hele mooie plek aan het water zag. Hij sloeg snel rechts af want links waren vissers bezig en enthousiast riep hij een hele fraaie plek gevonden te hebben. Dat was ook zo, het was een mooi strandje aan de Elbe.

We zetten onze tenten neer en hij had eten bij zich, ik had alleen voor noodgevallen krentenbrood bij mij. We spraken af dat we met mijn brander zijn linzen gingen koken. Hij at iedere avond linzen met een beetje zout, verder niets. Hij legde uit dat er veel eiwitten in de linzen zaten. Dat herinnerde ik nog van de tijd dat ik zelf veganist was. Zijn opa hield dieren en alleen daar at hij van – hij wilde geen dierlijke producten uit de supermarkt eten vanwege de twijfelachtige kwaliteit en het dierenwelzijn begreep ik. Hij deed die avond de ontdekking dat honing goed samengaat met de linzen. Later aten we nog wat krentenbrood en maakte ik koffie. Vervolgens besloot ik even de Elbe in te gaan omdat ik al twee dagen niet meer gedouched had en ik had veel gezweet de afgelopen tijd.

De volgende dag nam ik afscheid van Jonas, het was een behoorlijk avontuurlijk persoon dat ook liftend naar Oostenrijk ging om solo wandeltochten door twee meter hoge sneeuw te maken, alles low-budget, vermoedelijk om geld te sparen voor ontwikkelingshulp in India.

Total distance: 108617 m
Total time: 14:40:51
Download

2 thoughts on “Dag 14: naar Lauenburg

 1. Hoi Jeroen,

  Die heuvels zijn er wel maar liggen meer aan de zuidkant van de Elbe. Zo zijn we van Lauenburg naar Hitzacker gefiets en terug en kwamen we aan de zuidkant die heuvels tegen met af en toe vrij slecht te berijden fietspaden. Echter geen overnachtingshut gezien,maar ook niet naar gezocht trouwens.

  groet, Greenmachinist.

  • Hoi Greenmachinist,

   bedankt voor je reactie, ik kwam de hut de volgende dag tegen in een bos iets voor Hamburg. Het was een heel fraai, groot, houten bouwwerk.

   groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *