Dag 13: naar Wittenberge

Vandaag fietste ik tot iets voorbij de stad Wittenberge. Ik bezocht in de plaats Arneburg een uitzicht platform met fraai uitzicht op de Elbe. Een kat lag hier ontspannen zich te wassen totdat een man met hond het platform op kwam lopen. Ik zocht nog naar een oud kasteel dat ik niet kon vinden maar later bleek dat hier vroeger een kasteel heeft gestaan maar dat nu alleen enkele delen van de fundering zijn overgebleven.

Vlak voor Buttnershof ontdekte ik een kerkruine waarvan de toren te beklimmen was. Vervolgens fietste ik naar Wittenberge, een bijzonder ogende stad met lange spoorbrug met naastgelegen hobbelend fietspad dat uit heel veel naast elkaar gelegen bielzen bestond die allemaal een ongelijke dikte hadden. Een oudere vrouw, ik schat dat ze toch minstens 70 jaar oud was, liep over de brug met bepakte fiets, het maakte een leuke en ouderwetse indruk op mij. Omdat voor de brug bij het fietspad een bord stond dat het verboden was te fietsen keek de dame denk ik wat boos naar mij toen ik haar voorzichtig passeerde. Ik zei haar vriendelijk gedag maar ben helaas vergeten te informeren of ze ook op fietsvakantie was.

Wittenberge ben ik vrij snel door gefietst, ik deed er boodschappen en men was met kanonschieten bezig bij de dijk aan de Elbe, met soldaten in traditionele kleding. Wat verderop kwam ik langs een kleine haven met aan de andere kant van de dijk een gebouwtje dat er bij hoorde waar ik naar mijn idee mooi mijn tent kon neerzetten. Toevallig was aan de rivier kant van de dijk een vrouw haar hond aan het uitlaten en ik vroeg haar of zij misschien wist of ik hier kon kamperen. Dat kon, ze zat in de club en belde de man die hier over ging. Ik kon alvast mijn tent opzetten en als ik zin had, kon ik aan de andere kant van de dijk, bij het water, bij hun komen zitten, ze gingen barbequen. Een half uurtje later arriveerde de man en deed de deuren van het toiletgebouw open. Na pasta gekookt en gegeten te hebben besloot ik maar even te kijken bij de mensen. Ze zaten op een steiger en waren bezig met bier drinken en af en toe dronken ze wat schnapps. Ik kreeg bier aangeboden en nam plaats bij het gezelschap. Het waren vriendelijke mensen, ze hadden allemaal een bootje in de haven liggen en vaarden meestal op de Elbe. De schnapps beviel zo te zien erg goed, ze hadden het steeds over “Joppe”, maar misschien heb ik het verkeerd verstaan, ik heb zondermeer geen kennis op dit gebied. Maar ze waren erg enthousiast over de Joppe. Ik hield het bij twee alcoholische consumpties want de volgende dag wilde ik weer fietsen.

Total distance: 88608 m
Total time: 16:00:45
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *