Dag 12: naar Tangermunde

Vandaag fiets ik het laaste stukje langs de Saale. Bij de plaats Calbe verlaat ik de Saale en maak gebruik van een veerpont. ’s Morgens om kwart voor elf geeft de therometer al 27 graden celsius aan. Ik bedenk een binnendoorweg naar Schonebeck en neem pauze op een verlaten weg waar ik kersen pluk.

Eerst volg ik een erg slechte weg die uit grote grove stenen bestaat, ik fiets hier over het naast gelegen onverharde fietsspoor omdat de weg te veel trilt en hobbelt. Daarna kom ik op een heel goed stuk verharde weg waar alleen fietsers zijn toegestaan. In Schonebeck staat een historische installatie om zout te filteren, zoiets heb ik eerder in Duitsland gezien.

Vervolgens kom ik aan bij de Elbe waar ik in noordelijke richting fiets. Eerst heb ik wind in de rug en gaat het snel, maar soms zitten er ook stukjes slecht wegdek bij. Later slaat het weer om, er komt weer donkere lucht aan en het gaat hard waaien. Nu komt de wind van opzij en gaat het fietsen moeilijker, ik rijd op een gegeven moment slechts 12 km/uur. In Tangermunde blijkt een haven te zijn waar je kunt kamperen, hier zet ik mijn tent op. Tangermunde blijkt een toeristische maar erg fraaie Hanzestad te zijn, klein met veel fraaie baksteen architectuur.

Total distance: 126637 m
Total time: 14:57:44
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *