Dag 10: naar Merseburg

Vandaag fiets ik verder langs de Saale. Ik fiets langs kasteeltjes en door een wijngebied heen en ontdek nog een kerk ruine. Ik probeer de camping in Halle ’s avonds te bereiken maar in Merseburg ben ik al aardig moe en het is al avond. Ik zag een kilometer terug aan een weg die naar beneden liep aan de rivier een soort kampeerveld van een kano club maar er was niemand en er zat een hek met gesloten deur om het terrein heen. Toch vind ik het zonde om nu gehaast door deze plaats te fietsen en naar de volgende camping te rijden en daar pas laat te arriveren. Ik besluit nog maar eens bij het terrein van de kano club te gaan kijken want er stond een bord bij dat fietskampeerders ook welkom waren. Ik vraag een telefoneerend persoon maar die zegt geen tijd te hebben om te helpen, hij verwijst naar de naastgelegen voetbalclub. Dit lijkt een verlaten gebouw maar er staat wel een fiets in het fietstenrek. Ik bel aan en een man doet open en ik vraag of hij het zojuist gefotografeerde telefoonnummer dat bij het kano terrein stond wil opbellen. Dat wil hij niet maar ik kan wel het stopcontact gebruiken om zelf te bellen. Mijn eigen mobiele telefoon daarvan is de accu op dus ik kan alleen bellen als ik hem op het lichtnet aansluit.

Binnen zitten enkele mannen voetbal te kijken, bier te drinken en sigaretten te roken. Ik bel het telefoonnummer op maar er wordt niet opgenomen. Ik vraag aan de mannen of ze misschien weten waar ik een nachtje zou kunnen overnachten met mijn tent. Een man zegt dat dat wel op hun parkeerplaats kan. Dat blijkt een mooi rustig grasveldje te zijn dus hier zet ik mijn tent op. Daarna krijg ik nog bier aangeboden en drink binnen een biertje. Ik kan ook gebruikmaken van de douche wat prettig is. Ik slaap goed.

Total distance: 87980 m
Total time: 14:54:08
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *