Dag 9: naar Jena

Vandaag fiets ik langs een uitkijktoren die ik beklim en heb vervolgens een mooi uitzicht op het stuwmeer met naastgelegen kasteel. Daarna bezoek ik het kasteel dat erg mooi is. Daarna blijft de natuur vrij wild en het blijft flink klimmen, op een gegeven moment gaat het fietspad met 16% omhoog, ik doe dit fietsend, maar stop wel bij iedere bocht om even op adem te komen. Ik fietst staand op de pedalen, met de ligfiets was deze klim zeker niet gelukt. In Hohenwarte bezoek ik de bakkerij om wat eten te kopen, een supermarkt of bakkerij ben ik hier onderweg de hele dag nog niet tegengekomen. Als ik op een bankje ga zitten om te pauzeren staat wat verderop een toerbus met vijftigplussers die wat foto’s maken en rondlopen in het dorp.

Daarna snijd ik een stukje van de Saale Radweg die ik nu volg af en kom door een fraai glooiend landschap. Aan het eind van de middag bereik ik de stad Jena en er komt donkere lucht aanzetten en het gaat regenen. Als ik in de stad op mijn GPS apparaat kijk komt er een vrouw langs die vraagt of ze kan helpen. Ik vertel dat ik de camping zoek en ze begeleid me er naartoe. Ik vind de camping aardig vol staan dus ik fiets naar de volgende camping buiten de stad die veel rustiger is, hier zet ik mijn tent op.

De afgelopen twee dagen maak ik wat minder kilometers omdat het fietsen vaak over onverharde en steile wegen gaat.

Total distance: 86761 m
Total time: 15:57:17
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *