Dag 8: naar Stadtsteinach

’s Morgens als ik wakker wordt regent het. Ik blijf tot ongeveer acht uur liggen en besluit niet langer te willen wachten en kleed mij aan en breek de tent af in de regen. Als ik op de fiets zit kom ik een wandelaar tegen en vraag aan de vrouw wat de weerstvoorspelling is. Het is nu kennelijk 15 graden, gisteren was het 30 graden. Het zou de komende dagen nog regelmatig gaan regenen en vrij koel blijven. Ik fiets langs klooster “Vessra” maar dat is vandaag, zondag, gesloten. Ik bezoek de plaats Coburg en informeer naar een internetcafe maar volgens mij is dat er niet. Er zijn zondermeer bijna geen internet cafes meer lijkt het.

Vandaag verlaat ik ook de Werra en fiets een stukje langs de Rodach. Daarna fiets ik een stukje langs de Main.

De camping in Lichtenfels licht fraai aan de Main maar staat ook behoorlijk vol, dus fiets ik nog een stukje verder. In Stadtsteinach is ook een camping en die blijkt veel minder druk te zijn dus hier zet ik mijn tent op. Tevens besluit ik van de geplande route naar Praag af te gaan buigen. De reden is dat ik het niet zo zie zitten om de gaan kamperen in Praag. Ik weet dat er wel campings in de stad zijn, maar het lijkt me niet zo aangenaam. Verder vraag ik mij af of Praag niet te druk en hectisch is. Daarom kies ik er voor in het rustige Duitsland te blijven. Ik fiets morgen in noordelijke richting en zie wel hoe ik verder ga.

De lichamelijke klachten zijn inmiddels allemaal verdwenen en het lukt me tot nu toe goed om zo’n honderd kilometer per dag te fietsen. Ook heb ik er geen spijt van dat ik met de bukfiets ben vertrokken, want ik fiets vrij veel over onverharde en vaak vrij hobbelige wegen. Dat vind ik met een ligfiets niet prettig voor de rug. Ook mis je dan de mogelijkheid om te gaan staan als je over een kuil of stoepje wilt fietsen. Naast klachten met het achterwerk die na aanschaf van een nieuwe fietsbroek zijn verdwenen had ik ook last van mijn polsen. Ik heb de handvatten wat verder omhoog gericht gezet zodat pols / arm / hand nu een rechte lijn vormen. Na een a twee dagen fietsen verdwenen bij beide handen de polsklachten.

Total distance: 131197 m
Total time: 15:41:18
Download

2 thoughts on “Dag 8: naar Stadtsteinach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *