Dag 7: naar Themar

Afgelopen nacht heb ik goed geslapen. Het heeft de afgelopen nacht flink geregend hoorde ik een persoon zeggen, zelf heb ik er niets van gemerkt. Vandaag voert de route over verharde en onverharde wegen. Ik doe boodschappen in Wartburg en zorg dat ik voldoende water bij me heb, meestal haal ik dat van kerkhoven als ik niet genoeg heb. Met dit warme weer verbuik je al snel 3 tot 4 liter per dag. Op het einde van de dag fiets ik over rustige fietspaden en bij een van de vele overdekte bankjes ga ik pasta koken. Nadat het eten op is ontdek ik nog een leuk kerkje. Het is nu pinkster weekend en dan zijn (bijna) alle campings in Duitsland behoorlijk vol dus besluit ik dit keer te gaan wildkamperen. Ik heb op de digitale kaart al even gekeken waar een geschikte plaats is, een groot stuk bos. Enkele dorpjes voor mijn geplande eindpunt zie ik een jongen aan zijn old timer brommer sleutelen en ik vraag hem om wat water. Hij vult de 1,5 liter fles zodat ik weer genoeg water op voorraad heb.

Daarna bereik ik de plaats Themar waar ik even een stukje van mijn route afwijk om naar het bos te gaan. De weg die het dorp uit gaat en het bos in gaat gaat wel met twaal procent continu omhoog wat nog even pittig is zo aan het eind van de dag. Ik ondek in een scherpe bocht een verlaten bosweg die ik snel in loop want er komen nu geen auto’s langs op dit moment. Als ik uit zicht ben ga ik langzamer lopen en vind een mooie plek om te tent op te zetten. Zodra ik in de tent zit gaat het regenen. Ik slaap deze nacht vrij goed. Ik hoor nu een hert “blaffen”, dat klinkt vrij hard maar ik schrik er niet echt van want ik weet wat het is. Het hert heeft op afstand een indringer gesignalleerd. Verder hoor ik veel vogels en af en toe wat geritsel in de struiken. Dat is het mooie van wildkamperen – je zit echt midden in de natuur en het is heerlijk rustig.

Total distance: 112374 m
Total time: 14:26:42
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *