Dag 3: naar Paderborn

Vandaag is het weer warm weer en ik fiets nu ricting Paderborn. Dit is tevens een gebied dat ik nog niet ken wat leuk is. Er zou hier een aardig plaatsje moeten zijn met gekleurde vakwerk huizen maar ik twijfel of het Telge is, of een plaats verder, Warendorf. Er komt een jonge man met arabisch uiterlijk op een fiets aanzetten met een pak melk op de bagagedrager van zijn fiets. Ik besluit hem te vragen of hij misschien weet welke van de twee plaatsen ik moet hebben. Hij spreekt echter geen Duits, maar toont zijn smartphone. Ik moet even nadenken voordat ik het begrijp, maar ik kan hier in het Duits mijn vraag invoeren waarna in het arabisch boven de ingevoerde tekst de vertaling komt te staan. Hij begrijpt mijn vraag, maar kan hem helaas niet beantwoorden. Ik besluit daarom maar beide plaatsen in de route op te nemen, uiteindelijk is het ook nauwelijks extra fietsen.

Het eerste plaatsje zou het kunnen zijn maar ik twijfel, wel is het fraai. In het park neem ik een pauze en als ik in de tweede, grotere plaats kom, blijkt dat dit de plaats is met de fraaie vakwerk huizen. Helaas, zoals in ongeveer heel Duitsland, ligt hier de boel open en word er aan de straat gewerkt waardoor het lastig is een goede foto te maken.

Daarna rijd ik via een fraaie route verder, nog steeds langs de Eems, maar hierna zal ik de Eems verlaten. Er komt nog een pitte regenbui over mij heen – maar ik vind het aangenaam verkoelend en fiets er vrolijk doorheen. Ik zie op een gegeven ogenblik een fiets bordje dat de plaats Hovelhof aanwijst – volgens mij op minder dan twintig kilometer afstand. Ik herinner mij direct dat hier wereldfietser Heinz Stucke woont, aangenomen dat dit nog steeds het geval is. Heinz is een fietser die zeer veel gefietst heeft, van ongeveer twintig jarige leeftijd tot zo’n vijfenzeventigjarige leeftijd, waarna hij weer naar zijn geboortedorp is teruggekeerd:

Heinz Stucke op Wikipedia

Bij de Lippesee, een groot meer, fiets ik een grote camping op. De receptie is al gesloten, ik kom ook meestal pas om acht a negen uur in de avond aan, ik mag graag ’s avonds fietsen en niet te vroeg vertrekken. Ik zet mijn tent op een rustig groot grasveld op. Wel hoor je hier goed de grote autoweg die vlak langs Paderborn loopt. Omdat mijn batterijen van mijn GPS apparaat bijna leeg zijn en omdat ik de toiletgebouwen niet in kan omdat deze op slot zijn zodat ik geen toegang tot stroom voorziening heb, besluit ik bij de Nederlandse camper aan te kloppen. Hier doet een vriendelijke man open en ik kan hier mijn batterijen opladen. Hij vraagt of ik al koffie heb gehad. Ik antwoord nee, hoewel dat niet waar is en vervolgens zit ik in de camper van dit echtpaar uit Hoogeveen. Ze zijn naar Polen, Auschwitz geweest.

Total distance: 104835 m
Total time: 23:26:39
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *