Naar Versen en Wesuwe

Gisteren fietste ik naar Versen en Wesuwe. Ik vond het de eerste kilometers wel spannend op gelijk een redelijk grote tocht te maken met nieuwe onderdelen op de fiets, maar het ging prima en de fiets rijdt weer als nieuw.

De zon brak door en hoewel het frisjes was buiten vond ik het toch erg aangenaam weer. Ik houd niet van warm weer en voel mij doorgaans beter bij iets lagere temperaturen, maar wel met zon.

Ik werd alweer bijna aangereden door een automobilist die niet oplette: ik reed op een smalle afgelegen landweg met af en toe een uitrit van een boerderij. Ik zag een grote SUV auto met aanhanger de oprit af komen rijden richting de weg waar ik op reed. Ik fietste langzaam en de auto reed ook langzaam de weg op. Ik week uit naar links om niet geraakt te worden door deze onoplettende automobilist. Hij stopte met piepende banden ondanks zijn lage snelheid. Hij stond toch zeker 1 meter op de weg met zijn grote SUV. Zoals gebruikelijk bij automobilisten die fietsers over het hoofd zien en bijna aanrijden volgden er geen excuses – de auto reed op laag tempo verder.

Na dit incident kwam er toch een mooie fietstocht. Ik bezocht een begraaf / herdenkingsplaats waar ik rekoefeningen deed voor mijn achillespezen die al enkele weken gevoelig zijn en ik dronk hier een kop koffie. Ik reed ongepland langs enkele nieuwe wegen die ik bij toeval vond. Ik ontdekte een molen die mij nog niet eerder opgevallen was en ik bezocht een oude schuur waar ik nog niet eerder omheen gelopen was. En vlak voor Wesuwe ontdekte ik nog een fraaie boerderij die mij nog niet eerder was opgevallen. De laag staande zon hielp ook mee.

Total distance: 72863 m
Total time: 07:29:53
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *