Naar Meppen en Haren

Vandaag maakte ik een fietstocht naar Meppen en Haren. Al voor Meppen herhaalde het probleem van los derailleur oor zich weer: de boutjes waren weer los gewerkt. Ik reed de ligfiets het veengebied in, want ik had geen zin om vlak naast de autoweg te gaan sleutelen. Bij een rustig plekje verwijderde ik het achterwiel om vervolgens te ontdekken dat ik mijn inbus sleutel set was vergeten mee te nemen: die had ik gisteren voor een klusje in huis nodig en ik was vergeten het gereedschap weer terug in de fietstas te doen.

Gelukkig paste een van de drie sleutels die in mijn jaszak zaten: een sleutel van mijn fietsslot paste aardig in de torx bout. Ik draaide zonder veel kracht te gebruiken de twee boutjes weer in het derailleuroor waarna ik de brander er bij pakte en koffie zette. Ik at ook maar gelijk bijna 1 pak stroopwafels leeg, dat is ook goed voor bijna 1800 kcal. Ik voelde mij namelijk al wat gammel maar dat was snel verdwenen na het consumeren van de stroopwafels.

Na mijn tanden gepoetst te hebben plaatste ik de tassen weer op de ligger en liep het veengebied weer uit om de route te langs de autosnelweg te vervolgen. De wind was kennelijk van richting veranderd en was wat gaan liggen, want eerst stond hij naar de snelweg toe, nu lag hij er parallel op waardoor ik nu een smog lucht ervoer van het intensieve vrachtverkeer dat over deze route rijdt. Ik neem deze route alleen, als er genoeg wind staat en als de wind in de juiste richting staat, de vlaggen bij de grens overgang geven goed aan hoe de wind staat.

Vervolgens deed ik boodschappen in Meppen om daarna via de Eems omhoog naar Haren te fietsen. Er zit inmiddels ook te veel speling in mijn achternaaf. Ik heb een hele lading nieuwe onderdelen – waaronder een nieuwe achternaaf – besteld en hoop dat deze bestelling snel arriveert want zowel een schijfrem, ketting, cassette, achternaaf en achter derailleur wieltjes zijn aardig op. Ik ben verbaasd hoe snel de boel naar de kloten gaat in een jaartje fietsen.

Het was weer een aangename tocht!

Total distance: 81838 m
Total time: 06:54:55
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *