Naar Lingen

Eergisteren maakte ik een aangename fietstocht naar Lingen. Het was prachtig weer. Op de heenweg moest ik nabij Weiteveen omrijden want men was met het veengebied bezig. Bij de grens bij Twist was een nieuw overdekt bankje met tafel geplaatst, een model dat ik later deze tocht opnieuw zag. Wat dat betreft zijn de pauze voorzieningen voor fietsers in Duitsland beter geregeld dan in Nederland: overal zie je in dit gebied bankjes, soms met tafel en soms overdekt, en niet van 1 model maar vaak overal weer anders wat erg mooi is.

Regelmatig kwamen mensen naar buiten om te kijken waar ik mee bezig was, want vaak ben ik wel even bezig om foto’s te maken. Dit keer nam ik een route die ik normaal vermijd omdat ik altijd dacht dat het een route met veel auto verkeer zou zijn maar dat bleek mee te vallen. Het was een fraaie route met oude boerderijen in een licht glooiend landschap.

Iets voor Lingen bezocht ik nog een bos om wat foto’s te maken van de laag staande zon – helaas was er wel irritant veel herrie van laag overvliegende straaljagers wat minstens een half uur duurde.

In Lingen nam ik koffiepauze en via het Dortmund – Ems kanaal fietste ik naar Meppen waar ik ging eten.

Total distance: 128428 m
Total time: 10:40:28
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *