Naar Walchum en Lathen

Gisteren maakte ik een rondje met de ligger. In het begin van de rit voelde ik mij wat sloom, maar na een stukje fietsen en een pauze in het bos nabij het klooster in Ter Apel ging het steeds beter. In Walchum bezocht ik een Dorf Grill om te eten. Vervolgens fietste ik via Lathen naar Haren. Ik besloot dit keer niet zoals gebruikelijk binnendoor te fietsen, maar om de autoweg te blijven volgen naar Tinnen. Iets ten noorden van Tinnen begint een aardige klim (voor iemand die alleen maar fietsen in vlak landschap gewend is) en dat was mooi. Omdat ik parallel aan een spoorweg fietste zag ik af en toe een rij van verlichte raampjes voorbij glijden door het landschap. Verder zorgt het fietsen in het donker mentaal voor rust omdat de wereld weinig kleuren heeft.

Bij Haren bezocht ik een tankstation met winkel die op zondagavond rond negen uur nog geopend was. Ik maakte een praatje met de vrouw die in het tankstation werkte, ze was verbaasd dat ik nu aan het fietsen was. Ik vertelde haar dat ik nog een koffie pauze bij de Dankernsee ging houden om vervolgens naar huis te fietsen. Ik vertelde dat ik geen zin had om op de zomer te moeten wachten om te kunnen fietsen. Het was een leuk gesprek en vervolgens reed ik naar de Dankernsee om een pauze te houden.

Daarna reed ik via het vakantiepark naar de doorgaande weg om weer via Emmer Compascuum naar huis te fietsen. Het was weer een ontspannen fietstocht. De blessure blijf ik voelen – af en toe wordt het rondom het zitbotje gevoelig, maar er valt mee te leven. Ik blijf gewoon doorgaan met fietsen maar beperk mij voorlopig tot niet al te grote tochten. Verder doen de remmen het ook weer prima nadat ik eergisteren de buiten remkabels ongeveer 1 centimeter ingekort heb aan de bovenkant: hier scheuren ze op een gegeven ogenblik, ongeveer waar het metalen busje dat aan het uiteinde van de kabel in de remhendel zit ophoudt. Door dat jaarlijks in te korten kun je de levensduur van de buitenkabels flink vergroten, ik gebruik nog steeds de originele buiten remkabels. De loplamp deed het ook weer prima nadat ik nieuwe stekkertjes had gemonteerd.

Total distance: 90405 m
Total time: 08:07:28
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *