Naar Apeldoorn

Afgelopen twee dagen maakte ik per ligfiets een retour fietstocht van Emmen naar Apeldoorn om een vriend te bezoeken. De zon verdween bij vertrek al snel en er stond aardig wat wind, hoofdzakelijk van opzij maar soms ook wat tegen. Eerst fietste ik een stukje door Duitsland waar ik ook mijn eerste koffie pauze nam bij een bakker. Het fietsen ging goed en ik verlegde de route een beetje zodat ik ook de Holterberg mee nam in de route. Hier waren opvallend weinig mensen, ook niet veel fietsers. Erg pittig was het niet – volgens mij is de route in omgekeerde volgorde zwaarder met een steile klim – die in mijn geval een 10% afdaling was waarbij ik 52 km/uur bereikte zonder trappen. De ligfiets blijft bij deze snelheden erg rustig en comfortabel aanvoelen.

Na de Holterberg nam ik plaats in een restaurant voor koffie met gebak. Daarna reed ik via Deventer naar Apeldoorn. Na Deventer was het donker en pakte ik de brander er nog bij voor de laatste koffie en wat kerststol wat goed smaakte.

Een dag later besloot ik ook terug te fietsen want ik had niet veel last van de hamstring blessure. De terugweg ging makkelijk want ik had nu de wind in de rug. Bij het park de Sallandse Heuvelrug in het bos nam ik een lunchpauze, het was vandaag erg grijs met wat motregen. Maar toch was het aardig om te fietsen.

Ik hield ongeveer dezelfde route als de heenweg aan met enkele kleine variaties. Ik had geen zin om over Zwolle te fietsen want het stuk van Zwolle naar Emmen vind ik altijd saai.

Het was weer een erg aangename tocht.

Total distance: 254005 m
Total time: 12:48:06
Download

2 thoughts on “Naar Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *