Naar Lingen en Meppen

Aanvankelijk had ik een grote dagtocht voor zondag gepland want er was mooi weer met veel zon voorspeld. Maar toch had ik niet zoveel zin om in noordelijke richting te fietsen dus zag ik van deze tocht af – de route ligt klaar en kan later alsnog gereden worden. Ik vertrok vrij laat maar het was erg mooi weer en er waren veel mensen op de fiets op pad. Vooral ouderen keken regelmatig ernstig naar mij terwijl ze inspannend aan het sturen waren leek het wel, terwijl ik ze passeerde op de ligger. De fietspaden waren niet zo breed maar volgens mij zodra je op een ligfiets rijdt vinden passanten het extra eng.

Ik fietste over de Meerstalblokken en daarna werd het een stuk rustiger op de fietspaden, ik zat nu in Duitsland. Ergens bij een veen afgraving ging ik in de zon zitten om een pauze te nemen. Het was opeens weer stukken warmer dan de afgelopen weken. Ik besloot naar Lingen te fietsen en vlak voor Lingen fietste ik een heuveltje op met een bos er op en ik zag een heel mooi gelegen bankje met houten dak daar boven op liggen. Ik maakte wat foto’s en zag een echtpaar uit een wandelpad in het bos komen fietsen dus besloot ik daar maar eens in te fietsen in plaats van de geasfalteerde weg. Dat bleek een goede keuze geweest te zijn want ik fietste door een fraai bos en kwam daarna in een heel mooi stukje natuur – een glooiend landschap en de zon stond laag zodat het een goed fotografeer tijdstip was.

Na wat foto’s te hebben gemaakt reed ik verder naar Lingen waar ik uit nieuwsgierigheid de camping die op mijn openstreetmap kaart stond bezocht. Nou heb ik deze kaart er al bijna vijf jaar in staan en de camping bleek gesloten. Er was alleen een verwilderd terrein achter gebleven. Ik kan mij nog herinneren hoe ik hier zo’n 10 tot 15 jaar geleden gekampeerd heb: toen was het in mijn herinnering een mooi grasveld aan de oever van de Eems.

Ik fietste langs het kanaal terug naar Meppen waar ik wat ging eten. Daarna zag ik wat knipperende lichten boven de stad uit steken dus vroeg ik mij af of er kermis was en dat bleek het geval. Ik maakte hier nog wat foto’s en fietste toen weer naar huis. Het was weer een hele aangename tocht.

Total distance: 117435 m
Total time: 09:48:42
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *