Een zonnige fraaie fietsdag

Gisteren was een behoorlijk zonnige dag dus besloot ik weer een tocht per ligfiets te maken. Dit keer wilde ik Leer bezoeken. Op de heenweg stond in mijn beleving vrij veel wind: ondanks dat ik mij goed voelde, bleef de snelheid tussen de 17 en 18 km/uur steken. De wind kwam uit het noord oosten maar gelukkig werd het later op de heenweg beter.

In Heede hield ik een koffiepauze bij de bakker. Het valt mij op dat hier bijna altijd wel wat fietsers op bezoek zijn. De koffie smaakte goed en na de pauze reed ik verder langs de Eems omhoog. Bij de scheepswerf in Papenburg bleek dat aan het uiteinde van de tunnel de weg met strobalen geblokkeerd was. Nergens werd dat vooraf aangegeven voor zover ik weet. Ik had geen zin om enkele kilometers terug te fietsen dus stapte ik over het prikkeldraad naast de weg en klom de dijk op. Helaas was er alleen een drukke autoweg en geen oversteek mogelijkheid. Ik besloot de bagage eerst over de strobalen te tillen en vervolgens tilde ik de fiets over de strobalen.

Daarna fietste ik naar Leer en het was nog steeds heel mooi weer. Wel aardig fris. Ik fotografeerde nog wat historische gebouwen en nam nog een koffiepauze om vervolgens via Papenburg weer naar huis te fietsen. In Papenburg bezocht ik een restaurant waarna ik nog steeds zonder jas comfortabel kon fietsen. Even later besloot ik de jas toch maar aan te trekken want het koelde aardig af. Ik deed ook direct maar wanten aan want de handen koelden na het fotograferen in het donker snel af.

Iets voorbij Lathen aan de Eems nam ik onder een lantarenpaal een koffiepauze, dit keer gebruikte ik mijn eigen brander. Het is duidelijk dat het wat kouder is geworden buiten want het kost meerdere pogingen om de spiritus te ontbranden.

Total distance: 169878 m
Total time: 13:29:18
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *