Naar Meppel

Gisteren ging ik op familiebezoek naar Meppel. Omdat het ligfietsen de vorige tocht goed ging, besloot ik met de ligger te gaan. De heenweg verliep voorspoedig: het eerste stuk had ik de wind in de rug of van opzij. Ik maakte enkele foto’s van een inmiddels bekend gebied. Dit gebied bezoek ik niet vaak want ik vind het saai en oninteressant. Zondermeer vind ik Drenthe niet zo boeiend: veel slechte fietspaden en hobbelige klinkerwegen en steeds weer dezelfde vennetjes en grijze boerderijen. In tegenstelling tot Duitsland waar het landschap vaak met religieuze objecten en zitplaatsen nog wat is aangekleed is het hier vrij kaal. Onderweg fotografeerde ik nog enkele schotse hooglanders.

Het laatste stuk volgde tot mijn verbazing wel heel erg veel klinkerweggetjes. Ik was dus aardig door elkaar geschud toen ik op mijn plek van bestemming arriveerde.

’s Avonds iets voor elven begon ik aan de terugreis die ook heel goed verliep. Ik kon de snelheid goed vasthouden en reed zo’n 22 km/uur en soms zelfs 25 km/uur. In niet veel meer dan drie uur tijd was ik al weer thuis.

Het valt mij wel op hoe negatief veel mensen – vooral in Nederland – reageren op ligfietsers. Heel anders dan in Scandinavie – vooral Zweden – waar mensen juist zeer vriendelijk en positief reageren. Ook kinderen en allochtonen reageren vaak positief en geinteresseerd op de ligfiets. Mensen kijken toch veel naar hoe iets er uitziet maar weten niet hoe fijn het ligfietsen kan zijn! De afwezigheid van zadelpijn en het gevoel van snelheid omdat je laag boven de grond zweeft en het sturen blijf ik prachtige eigenschappen van de ligfiets vinden die nog steeds niet vervelen.

Het was voor het eerst in lange tijd dat ik een jas droeg (op de terugweg). Het was ook voor het eerst in lange tijd dat ik (op de heenweg) een regenbui kreeg. De kleuren zijn weer grijs, de winter komt er weer aan.

Total distance: 123193 m
Total time: 11:53:38
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *