Per bukfiets naar Haselunne en Soegel

Gisteren maakte ik na lange tijd niet gefietst te hebben een tocht per bukfiets. Het was fraai weer en afgezien van wat ongetraindheid ging het lekker. Ik kon zelfs nog een redelijke snelheid aanhouden. In Meppen bezocht ik de bakker voor koffie en zoetigheid.

Daarna reed ik via bekende weggetjes naar Haselunne. Daar nam ik op een bankje aan het water plaats voor een thee pauze. Ik had een exotische Indiase thee gekocht in de supermarkt die ik eens ging uitproberen.

Vervolgens besloot ik via Soegel terug te fietsen, ik had vooraf geen route gemaakt. Ik kwam een kapelletje tegen en toen ik dit wilde fotograferen kwam een dame met partner op mij af gelopen in de naast gelegen tuin. Ze vroeg of ik “privat” of “beruflich” aan het fotograferen was. Ik vertelde dat ik een privĂ© persoon was en dat het lelijke dak met glimmende dakpannen van nog een groot modern huis mij stoorde voor een mooie foto. De dame keek mij verbaasd aan en legde uit dat ze op een restaurateur voor de kapel zat te wachten, er zou reeds 60.000 euro ingezameld zijn om het ding te restaureren. Ik was verbaasd dat zoiets zo veel geld moest kosten. Toen ik de dame vertelde dat wat mij betreft de kapel wel zo mooi was in de huidige toestand en dat het er naar mijn mening niet te netjes uit moet zien omdat het karakter dan verdwijnt liep ze weer weg.

Daarna reed ik stevig door in de hoop nog voor donker bij Clementswerth te arriveren. Dat lukte en hier kwam ik dit keer aan de achterzijde van dit park binnen zodat ik wat eilandjes met beelden ontdekte die ik nog niet eerder had gezien. Vervolgens bezocht ik een restaurant waarna de terugweg begon. Ik nam de voor mij wat grotere weg want daar bleek een kwalitatief goed fietspad te liggen en er was niet zo veel verkeer meer rond deze tijd.

Vrij snel arriveerde ik in Lathen en ik reed in een stuk door naar huis. Het laatste stuk was tot mijn verbazing pittig – vanaf Soegel was ik aardig moe. De conditie is dus aardig afgenomen.

Total distance: 134811 m
Total time: 09:32:42
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *