Traningsrondje naar Lathen

Gisteren maakte ik een trainingsrit met de ligger naar Lathen. De afgelopen tijd heb ik weinig gefietst, de motivatie ontbrak volledig. En de soms grote snelheden waarop automobilisten mij als fietser passeren (naar schatting 70 tot 80 km/uur op smalle landweggetjes) maakt het fietsen er niet leuker op.

Niettemin was het een aangename fietstocht. Ik bezocht de Transrapid test baan, een trein die op elektromagnetische krachten aangedreven wordt. Een boeiend project dat helaas bijna niet ingezet is (alleen 1 korte baan in China) en deze test baan wordt waarschijnlijk afgebroken. Het deed mij aan de ligfiets denken: mooie techniek die nooit populair wordt.

Ik kwam weinig fietsers tegen. Het ging regenen en ik vond dat aangenaam. Het was aangenaam rustig op de weg. Overal zag ik automobielen met nationalistische vlaggetjes. Waarschijnlijk zaten de mensen weer voetbal te kijken? Beter zou men zelf eens wat meer aan lichaamsbeweging doen.

Total distance: 87746 m
Total time: 06:07:41
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *