Een bezoek aan de sportarts

Gister avond bezocht ik de sportarts. Het is inmiddels de derde keer / het derde jaar dat ik deze sportarts bezocht. De afgelopen twee keer was hij behoorlijk positief en enthousiast en bleken zijn inschattingen tot mijn eigen verbazing uit te komen. En ook dit keer was hij vrij positief over de ernst van de blessure. Mijn idee dat het de hamstring was bleek juist. Deze (3) spieren hechten ergens in de bil aan en hier vindt na een fietstocht wat irritatie plaats. Ook is de hamsting zelf dan wat stijf. Het was absoluut geen slijmbeursontsteking, dus het probleem van vorig jaar met het scheve bukfiets zadel zal inmiddels genezen zijn. Toen de sportarts vroeg wat mijn plannen waren reageerde hij ook enthousiast: 2 tot 3 maanden fietsen. Hij vroeg wanneer ik wilde vertrekken: volgende week. Hij werd even stil, maar dacht dat dat ook wel kon. Het vertrek uitstellen om meer oefeningen te gaan doen geeft ook geen zekerheid op volledig herstel voor vertrek dus heb ik besloten op de geplande datum te vertrekken. Het is geen blessure die permanente schade oplevert indien het toch verslechtert. Natuurlijk had ik liever gezien dat ik na bijna een jaar gewacht te hebben op deze fietsvakantie dat het lichaam net zoals de fiets in goede toestand verkeert. Maar de sportarts vond alles goed aanvoelen en had er geen slecht gevoel bij. Kortom, ik wil binnenkort gaan vertrekken om weer een stukje te gaan fietsen. Ik vertrek zoals gepland met de ligfiets.

Vandaag maakte ik een trainingstochtje van 110 kilometers op laag tempo naar Aschendorf. Ik mis het fietsen op flinke snelheid wel – ik fiets zonder meer nooit snel, maar voorheen ging ik voor de gein wel eens kijken hoe hard ik een viaduct op kon fietsen. Dat soort dingen doe ik nu even niet. Het was vandaag zomers warm – een thermometer aan de kant van de weg gaf 28 graden Celsius aan. Voor vertrek monteerde ik 2,5 ketting en stelde de achterderailleur af. De fiets fietst weer heel comfortabel – een schone ketting maakt toch wel flink verschil! Ik wil voortaan toch proberen mijn fiets wat regelmatiger schoon te maken, vooral de draaiende onderdelen. Ik had weinig last van de blessure – slechts een lichte gevoeligheid. Het was een aangename tocht en de hemel bleef lang helder en licht – voor je het weet is de langste dag weer geweest.

Total distance: 109910 m
Total time: 08:57:07
Download

1 thought on “Een bezoek aan de sportarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *