Naar Aschendorf

Vandaag was het mooi weer en omdat het na vandaag koud en nat weer zou worden maakte ik van deze dag gerbuik om een aangename tocht per ligfiets naar Aschendorf te maken. Dit keer gebruikte ik zonnebrand creme. Er stond niet zo veel wind. In Aschendorf nam ik een koffie pauze in een grote sport winkel. Volgens mij ben ik de enige bezoeker in niet erg nieuwe kleding. Ik kijk wat rond naar alle dure mooie spulletjes maar koop niets, ik heb alles al.

Op de terugweg valt mij weer op hoeveel onzinnig grote en milieuvervuilende (SUV) automobielen hier rondrijden. Weinig lichaamsbeweging in combinatie met alcohol en fastfood consumptie een recept voor een slechte gezondheid.

Aan de Eems neem ik nog een thee pauze, het is heerlijk warm en zonnig weer en het is nog vrij rustig op de fietspaden, hoewel het wel duidelijk drukker is geworden sinds de temperaturen boven de 10 graden komen. Met dit mooie weer zijn de mensen opgewekt.

Verderop als ik op een klein rustig weggetje rijd zie ik imkers aan het werk. Even later rijdt er een automobiel naast mij en achter het open raampje vraagt de bestuurder mij of de ligfiets zelfbouw is. Ik vertel de man dat de fiets geen zelfbouw is en dat hij bijna 40.000 km heeft gemaakt. Er volgt geen reatie en ik groet de man en hij rijdt weer verder.

Het is een leuk achteraf weggetje waar ik nog enkele foto’s van een fel geel gekleurde akker met mosterdbloem (Herik?) maak. Vooral omdat de zon er goed op schijnt kleurt het mooi. Bloesems op de achtergrond vertonen paarse en witte kleuren. Zo kom je toch op een bekende route nieuwe dingen tegen omdat de natuur continu verandert en in beweging is.

Dit keer fiets ik sinds lange tijd niet meer op lage snelheid: dat ging enorm vervelen. Ik heb ook niet heel hard gefietsts maar ik heb mij niet meer ingehouden zoals tijdens de afgelopen tochten. En dat is toch stukken leuker. Het blijft erg leuk om zo laag en in een liggende houding boven het asfalt te zweven. Het bochtenwerk met een ligfiets vind ik ook veel leuker dan op een rechtop fiets. Het rechter bovenbeen blijft nog wat stijf, dat lijkt niet snel duidelijk waarneembaar te herstellen.

Total distance: 118898 m
Total time: 08:48:30
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *