Achternaaf onderhoud

Eergisteren besloot ik de Shimano Deore XT achternaaf van mijn ligfiets eens te openen want het was al een tijd terug dat ik de lagers van nieuw vet heb voorzien. Jammer genoeg heb ik die datum niet genoteerd. Een zijde bleek droog te zijn, de andere zijde bevatte nog wel vet. Na alles schoongemaakt te hebben voorzag ik de lagers van nieuw vet en stelde ik de speling opnieuw in en bevestigde het wiel weer. De naaf heeft er bijna 40.000 kilometers op zitten.

4 thoughts on “Achternaaf onderhoud

 1. Dag Jeroen,
  Misschien komt het door de foto,maar het lijkt dat de as conus ruw ingesleten is
  aan de bovenkant,wat best mogelijk is gezien het aantal kilometers.
  Succes verder met het onderhoud.

  Groeten
  Bert

  • Hoi Bert, dank je, het oppervlak van de conus was inderdaad wat ruw, maar ik kon geen duidelijke putjes waarnemen. Achteraf leerde ik op internet dat je zoiets met een ball-point pen kunt testen 🙂 Ik ga proberen of ik nog wat meer kilometers uit deze naaf kan halen!

   groeten, Jeroen.

  • Hoi Peter,

   bedankt voor je reactie. Ik heb toch besloten nog even door te fietsen met deze naaf, ergens vind ik het vermakelijk om spullen extra lang te blijven gebruiken 🙂

   groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *