Tussen Meppen en Haselünne

Vandaag was mooi weer voorspeld en omdat het de afgelopen week nogal nat en donker was besloot ik van deze fietsdag gebruik te maken. Vrij laat, tegen 10:30 uur, lag ik op de ligger. Op laag en onspannen tempo reed ik eerst naar Meppen. Op een industrie terrein bezocht ik een verlaten woning en hoge schuur. In Meppen deed ik boodschappen, ik kocht gelijk het avond eten want ik heb de brander bijna altijd bij me. Zo ben ik flexibel en kan eten wat, waar en wanneer ik wil. Dit keer kocht ik een glazen pot met aardappelen, een glazen pot met spruiten en een glazen pot met appelmoes. Erg makkelijk, je hoeft het alleen maar op te warmen en het geeft aardig wat energie. De aardappelen smaken niet zo lekker als de exemplaren uit mijn eigen moestuin, maar het is een mooi compromis.

Ik fietste een bekende route, via Meppen langs de Hase naar Groes Doergen. Een familie informeerde nog naar mijn ligfiets, de man was enthousiast over de fiets. Het was aangenaam rustig op de kleine wegen die ik volgde, de meeste mensen waren denk ik druk bezig met inkopen doenv voor pasen. Eerst nam ik een pauze aan de Hase vlak voorbij Meppen, de volgende pauze nam ik bij de brug voor Groes Doergen. Een hele fraaie plek bij een gehucht dat uit enkele boerderijen bestaat.

Het fietspad dat richting Haselünne gaat stond inmiddels niet meer onder water. Ik kon nu zien hoe enorm hoog het water heeft gestaan. Volgens mij stond het water nu minstens een halve meter lager dan de laatste keer dat ik hier fietste. Toen stonden grote delen van het fietspad onder water.

Op de terugweg stopte ik bij een bankje – die zie je hier heel veel – het is een erg fietsvriendelijk gebied hier met veel rustpunten en veel kleine verkeersarme wegen en fraaie natuur. Het eten smaakte goed en vervolgens fietste ik naar Meppen. Ik name een nieuwe en alternatieve route, ongepland en ik ontdekte een fraai meer waar je ook kunt zwemmen. Daarna reed ik via Wesuwe terug naar huis. Het was weer een erg aangename tocht.

Total distance: 101870 m
Total time: 10:33:03
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *