Naar Leer

Gisteren maakte ik een trainingsrit naar Leer. Ik wilde nog even de stukgevaren spoortbrug bij Weener bekijken maar het zag er niet meer zo spectaculair uit, eigenlijk had ik hier eerder moeten zijn. Het weer was niet echt mooi, zon werd regelmatig door een regen – of hagelbui afgewisseld. In Leer was het even droog en scheen de zon. Buiten Leer op het platteland pakte ik de brander er bij om een bak koffie te maken maar omdat het bankje verhoogd stond zat ik goed in de wind en koelden vooral de handen snel af waardoor ik vrij snel uitgepauzeerd was.

Via een onbekend stukje boven Dörpen fietste ik naar Steinbild waar een hek stond met omleidings waarschuwing. Eigenwijs fietste ik om het bord heen en een kilometer ging dat goed totdat het fietspad onder het water van de Eems verdween. Omdat het al donker was besloot ik niet te proberen hier doorheen te fietsen. Ik fietste terug en nam de alternatieve weg naar Lathen. In Lathen at ik wat en daarna fietste ik in een stuk door naar huis.

Het was een tocht met vrij veel wind, regen en hagel maar ook zon.

Total distance: 172485 m
Total time: 13:27:48
Download

4 thoughts on “Naar Leer

 1. Hallo Jeroen,

  dat is wel weer een leuk trainingsrondje geweest. 🙂 Ik ken niet veel mensen die dit rondje maken ter training.

  Goed om te vernemen dat je lekker blijft doorfietsen.

  Berny.

 2. Dag Jeroen,

  Trieste aanblik de stukgevaren spoorbrug bij Weener,ben er vaak over gefietst,
  en was altijd onder de indruk van de constructie.

  Maar hopen dat er snel een nieuwe verbinding komt.(ook voor fietsers)
  Heb wel respect voor de afstanden die je op een dag fietst.

  veel veilige km toegewenst.
  Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *