Naar Lingen

Vandaag maakte ik met de ligger een trainingsrondje naar Lingen. Ik ga meestal naar het noorden, dus dit keer ging ik eens in zuidelijke richting.

Ondanks dat ik ook hier al regelmatig ben geweest ontdekte ik toch weer leuke details om te fotograferen zoals aardewerken beeldjes in een parkje in Lingen. Op de terugweg net buiten Lingen fietste ik door de BP olie raffinaderij. Dat was een grote verzameling van buizen en lampen en schoorstenen met waterdamp. Ik vind het altijd leuk om door industriele gebieden te fietsen.

Toen ik hier foto’s wilde maken stopte een fietser om te informeren waar ik mee bezig was, want het zag er verdacht uit hoe ik bezig was vertelde hij mij. Ik vertelde hem dat dit correct was en dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Het fotograferen ging nog niet eenvoudig want overal stonden hekken en de tralies zaten zo dicht bij elkaar dat mijn bescheiden m3/4 lens er maar nauwelijks door paste.

Via het kanaal tussen Lingen en Meppen fietste ik met de wind in de rug over strak asfalt op hoge snelheid verder richting huis. Bij Meppen nam ik de laaste koffie pauze en toen begon het te waaien en te regenen. Het was weer een aangename tocht.

Total distance: 113557 m
Total time: 09:29:42
Download

2 thoughts on “Naar Lingen

 1. Hallo Jeroen,

  Ik wilde alleen even melden dat ik je berichten altijd met heel veel plezier lees. Zelf maak ik alleen mijn wekelijkse trainingsrondje, maar in de zomer meestal een echte tocht van een week met de tent. De laatste keer eindigden we in Aalden om vervolgens te overnachten en in Hoogeveen op de trein terug te stappen. Het valt me op dat je meestal naar onze oosterburen rijdt, ik ben wel benieuwd waarom. Wij vonden het Mantingerveld en Dwingelderveld echt prachtig. Ik denk dat er wel meer mensen zijn die net als ik (stilzwijgend) je blog lezen terwijl ze weer plannen maken voor van de zomer. Je blog geeft daarbij veel ‘voorpret’. Dank je wel !
  Groet,
  Peter

  • Hoi Peter,

   hartelijk dank voor je reactie. Leuk om te vernemen dat het blog gelezen wordt.

   Het is een goede vraag waarom ik bijna altijd de grens over ga. Ik denk dat het open landschap mij wat meer aanspreekt dan de Drentse bossen. Die vind ik ietwat saai. Ik mis ook een mooie meanderende rivier zoals de Eems of de Hase. Niet dat ik niet van bossen houd. Duitsland ervaar ik als wat rommeliger en minder gecultiveerd dan Nederland, iets minder rechte strakke lijnen en dat heeft mijn voorkeur. De provincie Groningen vind ik dan weer mooier dan Drenthe, een mening die vast niet iedereen met mij deelt.

   veel fietsplezier gewenst en groeten, Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *