Naar Leer

Na een tijdje weinig gefietst te hebben besloot ik vandaag een dagje te gaan fietsen. Ik had het weerbericht niet bekeken en tot mijn verbazing scheen de zon en was het prachtig weer. Dit keer fietste ik via de Nederlandse kant van de grens omhoog. Ergens in Groningen kreeg ik geen voorrang van een automobilist die alleen naar rechts keek en niet naar links, waar ik vandaan kwam. Er stonden duidelijk haaientanden op zijn weg. Gelukkig kon ik de fout opvangen door snel een bochtje te maken om de automobiel heen.

De terugweg ging vrij snel want ik had de wind in de rug. Tussen Moehlenwarf en Bingum fietste ik over weggetjes die ik nog niet kende. Bingumgaste bleek een leuk klein gehucht te zijn met enkele fraaie oude boerderijen.

In Leer bleek iemand op de drukknop van het fiets oversteek licht te hebben gespuugd zodat er een grote hoeveelheid spuug om mijn handschoen zat. Vlak daarvoor was er een bijna botsing met een scooter die illegaal op het fietspad reed en een stel tegenliggende fietsers inhaalde en zodoende op mijn weghelft reed.

Ik at wat in Leer en reed snel weer verder via Papenburg naar Aschendorf. Daar consumeerde ik een erg lekker broodje! Helaas kwam bij de tegenwind ook aardig wat regen dus het laatste stukje was zoals vaker de laatste tijd even doorbijten, maar het lichaam voelde goed aan dus kon ik nog aardig doorfietsen.

Vlak bij de grens overgang bij Bourtange kreeg ik wederom geen voorrang van een langzaam rijdende automobiel, ik kwam ook dit keer van rechts. Het was al donker maar ik zag op de station wagon te contouren van lampen. Wellicht was het een politie wagen.

Afgezien van de verkeers probleempjes en de vieze handschoen was het weer een erg aangename fietstocht.

Total distance: 166274 m
Total time: 11:17:30
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *