Naar Meppen

Hierbij post ik in een keer vier verslagen. Ik kwam er de afgelopen weken niet toe de verslagen direct na het fietsten te plaatsen. Vermoedelijk werd ik ontmoedigd door technische complicaties: mijn foto camera vergat de datum en tijd waardoor ik van twee fietstochten geen timestamps in de EXIF data heb. Hierdoor kan ik de bestanden niet hernoemen naar een tijd formaat wat ik normaliter doe. Tevens ondervond ik problemen met mijn desktop omgeving zodat ik een nieuwe desktop omgeving installeerde waar ik nog steeds aan moet wennen. Hierdoor raakte ik mijn “workflow” even kwijt. Ook was het vaak grijs weer waardoor ik weinig foto’s maakte. Niettemin waren de fietstochten vaak aangenaam.

Vandaag fietste ik naar Meppen. Vlak voor Klazienaveen-Noord zag ik een jonge koe buiten het hek staan dus besloot ik een melding bij de politie te doen. Kort daarna arriveerde een bestelbusje met drie personen. De dame liep mij snel voorbij naar de koe. Ze mompelde iets over waarom ik hiervoor de politie had gebeld. Wat mij altijd verbaast is dat veel mensen gewoon doorrijden als er iets aan de hand is. Het werd net schemer en de koe stond op het fietspad en hoewel er wel een sloot tussen het fietspad en de autoweg lag, was de autoweg dichtbij.

Ik besloot te politie op de hoogte te bregen dat er inmiddels mensen waren gearriveerd die de koe weer binnen het hek brachten maar er verscheen net een politie auto.

Nadat de koe weer achter het hek was gebracht fietste ik naar Meppen waar kerstmarkt was. Ik at wat in het centrum en consumeerde vervolgens een koffie in het tankstation waar een man naast mij een krant zat te lezen. Hij vertelde dat hij 8000 kilometer per jaar fietste. Hij fietste dagelijks 20 tot 30 kilometer. Hij stonk wel wat naar alcohol en had net een blik bier geconsumeerd. Ik vraag mij altijd af in hoeverre de genoemde getallen juist zijn.

Vervolgens reed ik weer terug naar huis. Ik voelde mij ook dit keer energiek en goed en dit keer stond er nauwelijks wind waardoor het makkelijk fietsen was.

Total distance: 72301 m
Total time: 06:06:00
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *