Naar Papenburg (28-11-2015)

Afgelopen zaterdag vertrok ik wederom per ligfiets voor een trainingstocht. Dit keer naar Papenburg. Bij vertrek scheen de zon nog, maar dat duurde niet lang, snel ontstond er bewolking. Desondanks was het relatief goed weer. Even kreeg ik wat regen over mij heen maar de wolken dreven snel over.

Bij Bourtange stak ik de grens over en na drie uurtjes fietsen arriveerde ik in Papenburg. Hier bezocht ik een groot overdekt winkelcentrum. Er waren veel mensen en ik consumeerde een koffie bij de bakker. Vervolgens bezocht ik nog even een speelgoedwinkel.

Op de heenweg had ik de wind in de rug, op de terugweg had ik hem tegen. En volgens mij was de wind behoorlijk toegenomen want ondanks dat ik mij deze tocht erg energiek voelde, bleef in het open veld de snelheid steken op 14 tot 15 km/uur waarbij ik op flink toerental recht tegen de wind in trapte. Deze snelheid was naar omstandigheden hoog en omdat ik dit keer een alternatieve route maakte naar Ter Apel leek het stuk tussen Bourtange en Ter Apel dit keer niet langdradig en saai.

Ik begon de achillespezen wel te voelen. Ik was ook wel weer blij dat ik op een gegeven moment thuis was want het bleef stevig waaien en het laatste stuk kwam er ook regen bij. Thuis was de regenbroek helemaal nat aan de binnenkant van het zweet! De jas daarentegen niet. Ik moet zeggen dat ik toch wel erg tevreden ben met mijn jas: hij sluit mooi rond mijn lichaam en de jas ademt in mijn beleving beter dan goedkopere jassen. De jas is inmiddels voor een tweede keer gewassen want na al die fietstochten ontstond er een zwarte aanslag aan de binnenkant waar de rug tegen het ligfiets zitje aandrukt. Het is een teken, dat het materiaal goed wordt gebruikt!

Total distance: 124569 m
Total time: 08:12:33
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *