Naar Papenburg

Vandaag besloot ik weer eens naar Papenburg te fietsen. Dit keer fietste ik het rondje in omgekeerde richting waardoor het nog licht was toen ik nabij Lathen fietste. Net over de grens naast een huis ontdekte ik een drietal varkens die vrolijk aan het knorren waren. Ik besloot even te stoppen om hier naar te kijken want zo vaak zie je dit helaas niet meer. Iets voor Lathen nam ik mijn eerste pauze. Veel families waren met hun hond aan het wandelen. Iets boven Lathen stond een oude kraan en ik besloot hier even rond te kijken. Een man die zijn hond aan het uitlaten was vroeg mij of ik de kraan wilde kopen. Ik bedankte hem vriendelijk voor het aanbod waarna hij vertelde niet de eigenaar te zijn. Vervolgens vertelde ik hem over mijn fietstochten.

Onder de kraan stond een houten bouwwerk met daar achter een caravan met doek er omheen. Toen ik langs de caravan liep waar de bovenste helft van de deur open stond, trok een naar buiten stekende arm de deur dicht. Ik besloot de persoon met rust te laten en direct verder te lopen.

Via een stukje weg dat ik nog niet kende voer mijn route die ik ter plekke bedacht door Dörpen waar ik een groep kinderen met ouders en lampionnen zag lopen. Vooraan liep een paard met daarop een persoon en het paard schrok nogal heftig van mijn verschijning. Ik kon aan zijn oog zien dat hij mij van achteren zag naderen. Achter de groep liepen mensen met blaasinstrumenten.

Vervolgens reed ik verder naar Papenburg en het was inmiddels donker. Toen ik een mooi bankje in een rustig gebied zag besloot ik hier mijn avond eten te gaan consumeren. Toen ik de brander gereed had gemaakt ontdekte ik dat ik de spaghetti was vergeten. Ik pakte de brander weer in en nam een paar vijgen en reed door naar Papenburg, ook dit keer over nieuwe wegen. Sommige wegen waren onverhard en het kostte aardig wat energie om door de modder te fietsen.

In het park in Papenburg at ik de rest van de vijgen op en vervolgens fietste ik terug naar huis. De terugweg ervoer ik als zwaar, ik had tegenwind en ik miste een goede warme maaltijd. Gelukkig is de spaghetti inmiddels thuis opgegeten en het smaakte prima.

Total distance: 132413 m
Total time: 11:17:41
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *