Obstakels op Duitse fietspaden

Tijdens mijn afgelopen fietsvakantie kwam ik vooral in oost Duitsland aardig wat obstakels op de fietspaden tegen. Gelukkig zag ik ze altijd tijdig. Ik heb de foto’s bewust uit mijn blogberichten gehouden omdat ze informatief maar niet mooi om naar te kijken zijn.

Als ik deze situaties bekijk en ik mocht kiezen met welke fiets ik frontaal tegen een container aan zou fietsen, of met welke fiets ik zou uitglijden in een modderpoel, dan zou ik toch voor de ligger kiezen!

Is Duitsland hierdoor naar mijn mening een matig fietsland? Nee, zeker niet. Zodra ik de weg deel met automobielen dan is mijn idee / ervaring dat ik in Nederland veel vaker met gevaarlijk hoge snelheid wordt ingehaald dan in Duitsland. In Duitsland rijdt men soms wel stevig, maar praktisch altijd voorspelbaar en er wordt bijna altijd veel afstand aangehouden.

2 thoughts on “Obstakels op Duitse fietspaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *