Naar het duurzaamheidscentrum in Assen

Eergisteren fietste ik naar Assen om het nieuwe duurzaamheidscentrum te bezoeken. Het centrum ligt in het Asserbos. Het bleek een aardig bouwwerk te zijn met uitkijktoren die ik heb beklommen. Vervolgens bezocht ik nog het arboretum maar dat vond ik niet zo bijzonder. Er stond een pagode en ik zag ergens in het park een uitkijktoren verscholen die ik beklom. Het uitzicht was niet bijzonder, het park is vrij modern.

Op de terugweg stopte het fietspad plotseling en besloot ik lopend verder te gaan maar ik zakte steeds dieper weg in de modder. Ik maakte nog enkele foto’s van de nieuwe synthetisch meanderende rivier (Deurzerdiep): volgens mijn GPS zou hier een fietspad liggen, alleen een overgebleven bankje zag ik nog op een grasheuvel staan. Verder zou het riviertje hier vroeger een rechte vorm hebben. Ik was blij weer bij het betonnen fietspad zo’n 500 meter verderop te arriveren waarna ik mijn weg vervolgde naar huis.

Total distance: 97184 m
Total time: 09:18:52
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *