Naar Leer

Afgelopen vrijdag fietste ik met de ligger naar Leer. Ik vertrok pas laat, tegen het middaguur. In Rhede bezocht ik een kerk om wat foto’s van het interieur te maken. In Achendorf kocht ik eerst een nieuw rugzakje voor op de achterdrager van de ligger omdat het oude exemplaar versleten is: beide ritsen zijn kapot. Vervolgens bezocht ik ook hier een kerk, deze kerk ging de vorige keer net sluiten toen ik arriveerde. Het oude gedeelte was fraai, het nieuwe gedeelte vond ik lelijk. Een persoon was op het orgel aan het spelen. De lage tonen klonken indrukwekkend.

Vervolgens fietste ik via Weener naar Leer. In leer bezocht ik het Julianenpark maar bij aankomst was het al donker. Na wat gegeten te hebben in Leer begon ik aan de terugweg. Ik hoopte dat de fraaie kerkjes in Esklum en Driever ’s avonds verlicht zouden zijn zodat ik hier nog enkele avond foto’s van kon maken, maar helaas was het stikdonker. Maar ook dat heeft wel wat vind ik, een donker en tamelijk leeg landschap waar je uren alleen doorheen fietst.

Via Papenburg en binnendoorweggetjes fietste ik terug naar huis. Het lukte om goed door te fietsen zodat ik niet al te laat thuis was: 2:00 uur.

Total distance: 169979 m
Total time: 14:28:37
Download

3 thoughts on “Naar Leer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *