Amrum

Eergisteren fietste ik van Soenderborg in Denemarken naar Dagebull in Duitsland.

Aan de Deense kust was het vrij druk en voer de route langs een nationale fietsroute zodat ik opeens veel vakantiefietsers passeerde. Het binnenland van Duitsland was weer vlak en opvallend rustig trn opzichte van Denemarken.

Bij Dagebull nam ik een eenvoudige camping waar ik een Noorse fietser ontmoette die met de Noordzee route bezig was.

Gisteren nam ik de boot naar het eiland Foehr waar ik een rondje fietste en een aarden wal bezocht. Verder was het geen bijzonder bezienswaardig eiland.

Om vier uur nam ik de boot van Foent naar Amrum. Dit blijkt een mooi eiland te zijn. De camping is wel erg druk en mijn buren zijn vriendelijk maar praten nogal harden erg duidelijk. De drukte en het spraakvolume verz hilt hier nogal met de Scandinavische landen. Maar verder is het een mooie camping in de duinen.

Vandaag houd ik een rustdag op Amrum en morgen wil ik het eiland Pellworm bezoeken.

6 thoughts on “Amrum

 1. Hoi Jeroen,

  het eiland Amrum staat ook nog altijd op mijn lijstje. Ik woon namelijk in Zaandam op ‘Het Eiland’ in de straat Amrum. Het doet mij dus deugd dat het een mooi eiland is.

  Groeten, Wilco

  • Hoi Wilco bedankt voor je reactie(s). Na vandaag een rustdag op Amrum waarbij ik aardig wat heb gewandeld moet ik zeggen dat ik het een fraai eiland vind dat een bezoek waard is!

   Groeten Jeroen

 2. Hallo Jeroen,

  Dus toch geen Polen. Wat is het volgende reisdoel? Het lijkt erop dat je meer richting huiswaarts gaat.

  Groeten,

  Berny.

 3. Hi Jeroen, je reist idd op een heel andere manier dan andere jaren. Leuk hoor! Je hebt ook nog geen strak plan hoe je verder gaat? Dat houdt het voor ons, achterblijvers wel spannend! Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *