Geen haast

De laaste tijd fiets ik relatief weinig. Afgelopen week fietste ik bij mooi weer naar Poolshoogte om een koffie te consumeren. Sinds lange tijd reed ik op de ligger. Dat was bijzonder aangenaam, met uitzondering van de rug, direct was duidelijk dat het Challenge zitje ontzettend matig is voor mijn rug. Verder was het ligfietsen erg comfortabel en direct merk ik dat alles veel sneller gaat dan op de bukfiets.

Tevens ben ik sinds begin van deze maand dagelijks met eccentrische oefeningen bezig voor mijn linker achillespees. Deze oefeningen activeren enerzijds, vooral tijdens de oefeningen, een gevoeligheid in de pees. Anderzijds voelt buiten de oefeningen het hele linker onderbeen goed aan: voorheen was de onder kuitspier wat stijf. Ik heb geen idee of de oefening de blessure “her-activeert” of juist geneest, maar volgens de wetenschappelijke publicaties die ik heb gelezen zouden er goede resultaten behaald worden met deze oefeningen.

Ik heb na lang twijfelen toch besloten een bezoek aan de sportarts te willen maken. Het blijft voor mij toch onduidelijk wat de status van de pees is, of ik wel of niet kan ligfietsen en hoe ver de pees nu is hersteld.

Verder wil ik dit jaar een grote fietsvakantie gaan maken en ik heb geen haast. Mijn voorkeur gaat uit naar Noord Europa omdat de stilte en leegte mij het beste bevalt, evenals het klimaat. Op dit moment zit ik aan bijvoorbeeld Polen en de Baltische Staten te denken. Maar mocht het zo zijn dat ik pas later kan vertrekken dan is dat ook geen probleem, dan ga ik naar het zuiden. Marokko staat ook al enkele jaren op mijn verlanglijstje maar ivm klimaat en (verkeers) drukte heb ik dit nog niet gedaan. Ik laat het dus aan de situatie over. Er zijn voldoende mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *