Medaille brevet december 2013 en nieuw zadel

Vandaag ontving ik per post de medaille van het brevet dat ik in december 2013 op mijn ligfiets reed. Het heeft even geduurd, maar de medaille ziet er fraai uit! Ik hoop in de toekomst meer brevetten te gaan rijden, ik zou eerst eens een 300 of 400 kilometer brevet willen proberen. Maar eerst moet de achillespees volledig hersteld zijn.

Verder heb ik nog een stukje gecorrodeerd aluminium van de Santos bukker afgeschuurd en gelakt met non-ferro lak. Niets bijzonders en het is een experiment om te zien of de lak zich goed blijft houden.

Omdat het kunststof zadel dat ik de afgelopen weken heb getest niet bleek te voldoen voor grotere afstanden heb ik besloten toch weer een Brooks zadel te kopen, ondanks dat ik al veel materiaal pech met deze zadels heb gehad. Ik heb er gelijk maar een reserve spanbout bij besteld aangezien deze bouten van matige kwaliteit blijken. De Gilles Berthoud is wel degelijk, maar zit mij niet goed. (te hard) Dit keer heb ik de Brooks B17 Select versie besteld die dikker dan de huidige dunne lederen zadels is. Na opmeting met schuifmaat bleek het leer 1 mm dikker te zijn dan een oud uitgerekt exemplaar B17 dat ik nog heb liggen. Momenteel ben ik het zadel aan het inrijden, hij zit bij de zitbotjes nog vrij oncomfortabel maar ik hoop dat daar snel verandering in komt.

Verder doe ik het nog even rustig aan omdat de linker kuitspier nog regelmatig stijf is. Ik wil dit jaar graag op fietsvakantie, maar ik vertrek pas als het lichaam in goede conditie lijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *