Naar Leer

Gisteren was het aangenaam zonnig weer dus besloot ik een stukje te gaan fietsen. Ik houd het tempo en de afstand bewust nog laag in verband met de achillespees. Ik wilde dit keer ten minste 150 kilometers fietsen om het kunststof zadel voor grotere afstanden te testen.

Er waren veel levensgevaarlijke en lawaaiige motoren op de weg. Af en toe werd ik in Duitsland met snelheden van naar schatting groter dan 100 km/uur op smalle landweggetjes door deze levensgevaarlijke motorrijders gepasseerd, ondanks dat ik mijn best deed zo veel mogelijk via fietspaden te fietsen. Ze rijden dan vaak op het midden van de weg, niet aan de rechter kant, zodat ze onaangenaam dicht langs je rijden.

Verder was het een aangename en ontspannen fietstocht. Ook een bezoekje aan de fraaie stad Leer is inmiddels routine geworden. Ik had de wind in de rug op de heenweg dus ik hoefde maar weinig in te spannen. Ik kreeg de indruk dat op de terugweg de wind wat gedraaid was want de terugweg ging ook vrij gemakkelijk.

Het kunststof zadel blijkt niet te voldoen; vanaf 120 kilometer begint het achterwerk duidelijk oncomfortabel te worden.

Total distance: 163938 m
Total time: 13:40:37
Download

4 thoughts on “Naar Leer

 1. Hoi Jeroen,

  Ben ook door Leer gefietst, naar Loga even buiten de stad ,om kasteel
  Evenburg en de philippsburg te bekijken.
  Jammer dat we elkaar niet tegen zijn gekomen.

  Groeten
  Bert

  • hoi Bert,

   jammer ja. Ik had je vermoedelijk wel herkend, was je daar per velomobiel? Zelf was ik op de bukfiets dus ik was misschien niet zo opvallend als jij.

   Mooi he die Evenburg?

   groeten, Jeroen.

  • hoi Belle,

   ik fietste inderdaad aan de rechter kant van de weg. De groep motorrijders kwam mij in tegengestelde rijrichting tegemoet. Ze haalden mij dus niet in maar passeerden mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *