Naar de snelweg kerk

Vandaag was het wederom fraai weer dus besloot ik weer een stukje te fietsen. Na zo’n twintig meter fietsen stopte ik even omdat er iets tegen het voor spatbord tikte. Ik zag dat er een bult in de buitenband zat: er zat een scheur in de zijwand en een stukje binnenband stak er door. Ik dacht dat ik die twintig meter nog wel terug kon fietsen, maar dat had ik verkeerd: er volgde direct een knal. Het is niet de eerste Schwalbe lichtgewicht vouwband die in de zijwand scheurt en explodeert, ook de dure Supreme banden knallen soms al na 3000 maar meestal na 10000 kilometer. Echter hadden deze banden, Marathon racers, nog maar weinig kilometers gemaakt: volgens het logboek 2370 km. Ze zitten er nog maar enkele maanden onder en ik heb er alleen maar zonder bagage mee gefietst, grotendeels op verharde wegen. En dit keer weet ik zeker dat ze de juiste druk hadden: 6 bar. Als ik kijk hoe dun de wanden van deze banden zijn ben ik niet verbaasd dat ze zo snel stuk zijn. Zo blijf je bezig met repareren en vervangen… Thuis besloot ik de oude Marathon XR band onder te zetten, daar heb ik er nog drie van liggen, allemaal gebruikt, maar erg slijtvast. Voorlopig geen lichte Schwalbe vouwbanden weer, maar XR’s of Marathon plus banden.

Dit keer besloot ik de snelweg kerk nabij Twist te bezoeken. Niet dat ik gelovig ben, maar het is een aardig bouwwerk op een bijzondere locatie. En de route ernaartoe is leuk: door een veengebied met jaknikkers en een afwezigheid van automobielen. Ik kwam in dit stukje niemand tegen.

De terugweg liep ook weer door de Meerstalblokken. Eigenlijk is alles inmiddels routine, maar desondanks was het weer prettige tocht, ook door het zonnige maar koude weer.

Total distance: 74687 m
Total time: 06:51:26
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *