Minder ligfietsen, meer hardlopen

De afgelopen ligfiets training merkte ik dat ik weer de bekende stijfheid in de rug kreeg. Ook is het natte winderige weer niet echt lekker om te fietsen. En omdat ik in de afgelopen jaren rond februari de ligfiets blessures krijg heb ik besloten tijdelijk te stoppen met ligfietsen. Ik ga in de plaats daarvoor hardlopen – iets dat ik vroeger regelmatig deed. Het zal zo’n vier jaar geleden zijn dat ik voor het laatst heb hardgelopen. Ik blijf wel wat bukfietsen.

Het voordeel van hardlopen is dat je in een veel kortere tijd veel meer energie kunt verbranden dus het aangename gevoel van inspanning bereik je in een veel kortere tijd.

4 thoughts on “Minder ligfietsen, meer hardlopen

  1. Sterkte met je rug. Wel rustig opbouwen want van hardlopen kan je ook rugproblemen krijgen weet ik helaas uit ervaring. Maar er is geen sport waar je zoveel conditie van krijgt als van hardlopen.

    • hoi Peter, goed om te horen. Ik ben alweer gestopt met hardlopen, dat is het toch niet voor mij. Je zit teveel in hetzelfde gebied en de intensiteit is te groot, net als blessure gevoeligheid. Ook niet echt handig te combineren met fotograferen. Kortom, ik heb besloten zodra het weer iets leuker weer wordt te gaan fietsen.

  2. Hardlopen is ook niks voor mij, altijd al geweest. Fietsen daarentegen…
    (Ik reageer alleen al om die puzzeltjes op te lossen om mijn reactie gepubliceerd te krijgen 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *