Naar Papenburg en Sögel

Gistermiddag besloot ik een stukje te gaan ligfietsen. Ik doe de laatste tijd weer de excentrische oefeningen vanwege de achillespees blessure. Ik doe deze oefeningen tegenwoordig met een rugzak met enkele kilo’s bepakking omdat ik geen trainingseffect meer waarnam zonder extra last.

Ik reed eerst richting Sellingen waar ik een afslag ontdekte die ik nog niet eerder had genomen en die volgens de GPS aansloot op mijn route. Er stond een bord naast de weg dat aangaf dat de weg doodliep maar dit bleek niet het geval. Ik reed eerst over een verharde weg en ik vond het erg leuk om in een gebied dat ik goed ken een onbekend stukje te verkennen. Even later ging de verharde weg over in een onverharde weg door een natuurgebied. Hier maakte ik wat foto’s en reed daarna verder naar de grensovergang bij Bourtange.

Hier maakte ik opnieuw wat foto’s bij zonsondergang. Er arriveerde verderop een automobiel waar een wilde en enthousiaste hond uit kwam met een schreeuwende man. De hond luisterde niet en kwam naar mij aangerend op hoge snelheid om mij te begroeten. Ik begrijp nooit goed waarom mensen een hond aanschaffen als ze zelf geen conditie hebben en alleen gebiedend naar de hond schreeuwen.

Vervolgens fietste ik naar Papenburg om wat te eten en daarna naar Sögel. Het begon inmiddels te regenen en de wind nam ook toe. Tevens was het hier heuvelachtig dus in combinatie met de tegenwind werd het wat pittiger.

Het laatste stuk heb ik geen foto’s gemaakt maar vooral doorgetrapt. Ik reed over een lange rechte militaire weg naar Meppen en toen ik de grens overstak werd het weer droog. Het was een aangename tocht.

Total distance: 157810 m
Total time: 11:57:23
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *