Naar Twist en Meppen

Gisteren maakte ik een klein tochtje naar Poolshoogte. Vandaag fietste ik eerst naar Twist. Echter, na nog geen uur fietsen brak de versnellingskabel van de achterderailleur zodat ik alleen in een erg zware versnelling kon fietsen. Ik bond een tiewrap om de achterderailleur zodat hij gefixeerd zat op een niet al te klein blad van de cassette, zodat ik nog aardig kon fietsen, met de voorderailleur had ik nu drie versnellingen tot mijn beschikking.

Bij een vogelkijkhut nam ik pauze om de afgekoelde handen op te warmen en om thee te drinken. Vervolgens reed ik verder naar Twist waar groepjes jongeren met karren met alcohol over de fietspaden liepen. Ook werd er nog steeds vuurwerk afgestoken. Ik ben blij dat het zo weer voorbij is met de herrie, ook voor de dieren is het menselijk lawaai niet aangenaam. De mensen waren goed gehumeurd en ik reed verder naar Meppen.

In Meppen was het aardig uitgestorven, de kerstmarkt en ijsbaan waren weer opgeruimd. Ik reed vervolgens weer naar huis, de wind was inmiddels aardig toegenomen.

Jammer genoeg voel ik op het eind van een ligfietstocht toch nog een heel subtiele gevoeligheid bij de linker achillespees. Voorlopig moet ik dus nog rustig aan blijven doen met de ligfiets. De bukfiets heeft eerst flink onderhoud nodig: ketting en tandwielen zijn behoorlijk versleten. Ook de achternaven van beide fietsen moeten denk ik binnenkort eens gesmeerd worden.

Total distance: 83297 m
Total time: 05:53:18
Download

4 thoughts on “Naar Twist en Meppen

  1. Dat Poolshoogte lijkt me wel leuk om daar eens wat hoogte van ten nemen. Net zoals Meppen en Twist. 😉 Blijf vooral fietsen, ik zal ook proberen dat meer te gaan doen. Nog een fietsrijk 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *