Naar Harderwijk

Gisterochtend om 6:30 uur vertrok ik voor een familie reunie in Harderwijk. Ik besloot optijd te vertrekken zodat ik niet moest haasten en ruim optijd zou arriveren. Het fietsen ging sneller dan verwacht, ik had geen tegenwind. In Zwolle nam ik mijn eerste pauze. Hier ontdekte ik dat ik behoorlijk voor op schema lag dus ik heb geprobeerd hier een extra lange pauze te nemen.

Vervolgens fietste ik verder richting Nunspeet waar ik een stukje langs het Veluwemeer fietste. Ik arriveerde een uur te vroeg in Harderwijk maar dat was geen probleem want het is een stad met veel historische gebouwen waarvan ik enkele fotografeerde.

De reunie was erg leuk en we hebben o.a. een wandeltocht door de stad gemaakt waarbij we veel historische gebouwen bezochten.

Om 21:45 uur stapte ik weer op de fiets voor de terugreis. De terugreis zou iets langer zijn dan de heenreis want ik vind het saai om precies dezelfde route terug te moeten fietsen. Eerst fietste ik een stukje over Flevoland naar Kampen en daarna reed ik weer hetzelfde stuk naar huis. Om 4:30 uur was ik weer thuis.

Het was een leuke dag met aangename fietstocht van 240 kilometers. Ik hoop binnenkort mijn ligfiets weer operationeel te hebben want na 200 km begint het achterwerk op de bukfiets toch echt oncomfortabel te worden, ondanks fietsbroek. Uiteindelijk wil ik de afstand nog wat verder opvoeren de komende weken.

toevoeging: onlangs schreef ik over mijn mini fietspomp (Topeak mini morph) die defect was. Het blijkt dat deze eenvoudig open te schroeven is. Vervolgens heb ik de rubber o-ring met siliconen vet (geen idee of dit het juiste smeermiddel hiervoor is) gesmeerd en daarna heb ik de pomp weer in elkaar gezet. Daarna doet hij het weer uitstekend en is geruisloos! Ik hoop hiermee dat ik de levensduur flink kan verlengen van dit pompje dat verder uitstekend bevalt.

Total distance: 240681 m
Total time: 22:07:50
Download

3 thoughts on “Naar Harderwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *