Naar Poolshoogte

Vandmiddag vertrok ik met enige tegenzin op de bukfiets voor een fietstochtje. Na enkele honderden meters bleek dat de achterband te zacht was. Ik pompte de band op en reed verder waarna de band snel weer leeg was. Het leek er op dat het ventiel los zat, ik pompte de band op en reed naar huis: er zat weinig snelheid in de bukfiets, ik voel mij tegenwoordig langzaam en ineffient op mijn bukfiets. Tevens mis ik het comfort en de ervaring van het zweven boven de weg. Ik ruilde daarom thuis de bukker in voor de ligger waardoor ik helaas niet kon vergelijken of de invloed op de achillespees bij de bukker nog zou verschillen.

Vervolgens reed ik naar Poolshoogte. Onderweg op het rechte en smalle fietspad naderde een grote schoolklas: zowel kinderen als docenten reden twee aan twee, docent met kind voorop. Tot mijn verbazing ging de docent niet opzij, iedereen bleef gewoon naast elkaar rijden… Vervolgens reed een meisje bijna frontaal op mij omdat het te druk bezig was met kletsen met de persoon naast haar. Ik moest schreeuwen om een aanrijding te voorkomen. En dat op een recht stuk fietspad waarbij ik erg langzaam reed, niet sneller dan 15 km per uur. Ik was verbaasd hoe ongemanierd de docent met zijn klas was.

Bij Poolshoogte sloeg ik de uitkijktoren over toen ik de parkeerplaats vol met automobielen zag. Ik had even geen zin in een grote hoeveelheid mensen en reed naar het lege heide veld waar ik een koffie maakte. Inmiddels is ook mijn zelfgemaakte alcohol brander die uit twee delen frisdrank blikjes bestaat dusdanig gecorrodeerd dat er gaten in de binnenwand ontstaan. Niettemin heeft dit brandertje het langer volgehouden dan de Trangia brander!

Ik had al langer het idee om het aluminium Trangia voetstuk waar je de pan op zet tevens te gebruiken als brander: de diameter is groter dan mijn eigen brander. Dit bleek te functioneren: ondanks de wat lagere buitentemperatuur kookte het water snel.

Na de aangename pauze heb ik nog een aardige tijd gefotografeerd. Door te voethet fietspad te verlaten zag ik nieuwe fotografeer mogelijkheden in dit bekende gebied. Het was erg aangenaam weer: zonnig en koel. De achillespees voelde goed aan.

Total distance: 37982 m
Total time: 04:27:30
Download

4 thoughts on “Naar Poolshoogte

  1. Als je zo’n blikjes-brandertje zwart spuit met hittebestendige verf doet ‘ie het nog veel beter (absorbeert meer warmte die van de pan reflecteert) en is misschien ook beter bestand tegen corrosie. Ik heb er ook een stel gemaakt en de beste zwart gespoten. Hij brengt een pannetje water sneller aan de kook dan mijn campinggasstelletje!

    Groet

    Erwin en Tante Lies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *