Met de ligger naar Haren

Vandaag voelde mijn linker achillespees goed aan. Na mijn thuiskomst afgelopen zondag avond was het nog dik rondom de pees, de volgende ochtend was het al een stuk minder dik. De dagen daarna zag ik al bijna niets meer. De afgelopen week heb ik niet getraind op de fiets.

Ik heb als experiment de eerste drie dagen een pijnstiller genomen. Ik heb geen idee of dat voor deze blessure nog effect kan hebben, maar de pijn en zwelling verdwenen snel. Ik doe ook regelmatig rek oefeningen voor de kuitspieren, geen idee of dat nog bijdraagt aan het herstel. Ik voel nog een zeer subtiele irritatie, maar verwaarloosbaar.

Ik monteerde voor vertrek een setje goedkope plastic gewone trappers zodat ik mijn voet op het midden van het pedaal kan zetten. Ik moet zeggen dat ik weinig verschil merk tussen ligfietsen met of zonder klikpedalen.

Het fietsen ging lekker, ik reed bewust erg rustig, wegrijden nu met rechtervoet eerst en geen kracht zetten met linker voet. Ook bij het klimmen gebruikte ik zo min mogelijk het rechter been. Bij thuiskomst voelde ik niets. Toch moet ik nog even voorzichtig blijven omdat deze blessure erg hardnekkig kan zijn en omdat er een kans op het terugkomen van de klachten is. Ik hoop dat de pees zich snel volledig herstelt want ik wil nog ten minste twee fietsprojecten dit jaar uitvoeren.

Total distance: 58078 m
Total time: 04:35:06
Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *